יצרנים קטנים
אחד הדברים החשובים לנו ביותר בעדינה הוא לדעת מאיפה מגיעים המוצרים שלנו ומי מכין אותם. הרעיון שמאחורי כל מוצר בחנות עומד יצרן או חקלאי שניתן לדבר איתו ולהבין מאיפה מגיעה התשוקה שלו היא הבסיס לעבודה שלנו, ואנחנו מאמינים בלתת במה לכמה שיותר יצרנים איכותיים ומקומיים.
הייצרנים אותם אנחנו בוחרים להציג, עובדים כדי שהמוצר הסופי יהיה נאמן להם וישקף נאמנה את חומרי הגלם בהם נעשה שימוש תוך דגש על איכות ללא פשרות ומתוך מחשבה על הפן האקולוגי בעבודתם, ואמונה שלמה כי מוצר טוב מתחיל ממערכת אקולוגית בריאה.
החקלאות והתוצרת המקומית בעינינו היא מהטובות בעולם ואנחנו שמחים לשתף פעולה עם חקלאים שממשיכים את המסורת ארוכת השנים של החקלאות הישראלית ושעוזרים לשמר את הייחוד של המוצרים שלהם לאורך דורות.
אנחנו מזמינים אתכם לשאול אותנו ולהתעניין לגבי כל מוצר. אנחנו כאן כדי לספק לכם את הסיפור המלא של היצרנים שלנו.
ערן ביק
לאחר סיום לימודיו במוסד הקולינרי הנחשב - Culinary Institute of America ערן התחיל לעבוד במסעדת היוקרה מומופוקו של השף דיוויד צ'אנג. במהלך עבודתו נחשף ערן לעולם השרקוטרי – מלאכת ייצור נקניקים, נקניקיות ובשרים מעושנים. והתאהב בתהליכי ההכנה של נקניקיות ובתהליכי הכבישה, המלחה ויישון של נתחים שונים של בשר. כיום ערן מתמקד בעיקר במלאכת הכנת נקניקיות איכותיות, תוך שמירה על הערכים החשובים לו: שימוש בבשר טרי מקומי ללא חומרים משמרים ותוספים אחרים. הרעיון שעומד מאחורי ערכים אלו הוא לתת לכולנו כצרכנים את זכות הבחירה לגבי המזון אשר נכנס אלינו הביתה, המזון אשר נכניס לגוף שלנו ושל ילדינו. אנחנו שמחים להביא לכם קולקציה צבעונית ומגוונת של נקניקיות שמביאה עמה צרכנות חכמה ובריאה יותר.
דואה לוי
נועה לוי הייתה עד לאחרונה השפית של קזינו סאן רמו, והחליטה עם תחילת הקורונה לעשות הסבה ולהתמקד ביצירה של צנצנות מוחמצים, סירופים ותערובות תבלינים. נועה שמה במרכז הפעילות שלה את הרצון לחקור טעמי ושיטות עשיה מסורתיות, וטכניקות עתיקות לבישול ושימור. כמו כן נועה שמה דגש על יצירה מתוך תפיסת עולם בת קיימא, כך שמוצריה מגיעים ללא מארזי פלסטיק. נועה היא מהקולות המובילים של המטבח הישראלי המודרני ותערובת הדואה שלה היא חובה בכל בית חובב בישול.
קפה אלג'יר
קפה אלג׳יר הוקמה בשנת 2012 על ידי איתמר בן אבי, מתוך אהבה ותשוקה לקפה ולכל מה שהוא מייצג. עם ניסיון של למעלה מ-12 שנה של עשייה מגוונת בתחום הקפה, ומתוך רצון לחלוק מהידע שנצבר אצלו עם השנים, זאת כדי לאפשר לרוכשים חווית קפה יוצאת דופן.
טחינה שמית
בתחילת שנות ה90 דודו בן שבת, פילוסוף וחוקר שפות שמיות הבין כי החיים במזרח התיכון כחלק מהעמים הדוברים את השפות השמיות מצריכים מאיתנו לפעול בשיתוף פעולה עברי-ערבי המתעלה על הפוליטיקה המקומית והגבולות. כך קם לו המיזם "נהרות שם" או "אנהאר סאם" כפי שהוא מכונה בערבית. המיזם פועל באזור הר חברון ולוקחים בו חלק שכנים יהודים וערבים הבוחרים להתכחש לרעיון של סכסוך או חלוקת גבולות ופשוט מייצרים ביחד עתיד שפוי ואפשרי מאוד.
ביטויו המעשי של הפרויקט הוא בהקמת טורבינות רוח שיספקו עצמאות אנרגטית ומקיימת לאזור הר חברון ובעבודה חקלאית המתבססת על עקרונות החקלאות האורגנית ויצירת טחינה בכלים מסורתיים כמו שימוש באבני ריחיים ובפיתוחים ייחודיים כמו קליית השומשום טרם קלייתו לקבלת הטעמים הייחודיים האופייניים לטחינה.
משק בילנסקי בוטיק משפחתי
המשק ממוקם במושב כוכב מיכאל שבתחומי המועצה האזורית חוף אשקלון. אזור זה בעבר היה שופע חקלאות וגידולי פרחי נוי אך כיום נותרו חקלאים בודדים ובניהם בני משפחת בילנסקי אשר ממשיכים במסורת גידול עצי פרי וזיתים למעלה מחמישים שנה ועל פני שלוש דורות. מהזיתים המשובחים שלהם הם מפיקים שמן זית וכובשים זיתים ירוקים ושחורים למאכל ומעצי הפרי רוקחים קונפיטורות בניחוח וטעם טרי של פירות ותבלינים. כל המוצרים נארזים באהבה בבוטיק המשפחתי עם דגש על אריזה אקולוגית.
חגי והלחם
חגי בן יהודה, גר בקיבוץ עינת ואופה לחמי מחמצת. חגי דור חמישי למשפחת אופים כך שלחם הוא חלק בלתי נפרד מהמשפחה ומזכרונות הילדות שלו.הכשרתו המקצועית התחלה בסטז' בפריז במאפייה ותיקה בשם Le Moulin De La Vierg שם אפה לראשונה בתנור עצים ענק. לאחר כמה שנים של עבודה במאפיות בארץ המשיך לקורס אופים חקלאים בחבל בריטני בצרפת, מזה 4 שנים חגי זורע ומתמחה בזני חיטה עתיקים שגדלו בעבר כאן בארץ וזאת על מנת להחזיר את הטעמים והמרקמים ששייכים במקור לאדמה הזאת, ובכך לייצר לחם ותרבות מקומית במלוא מובן המילה.
דבש איילת השחר
מכוורת איילת השחר הוקמה ב-1921, כאשר נתן גולדברג , חלוץ רוסי עם ניסיון חקלאי, הביא כוורת עם דבורים מקומיות ליישוב החדש שקם אז מצפון לנחל חצור מתוך כוונה לייצר דבש ארצישראלי. שנתיים לאחר מכן, פנה אליו חברו אלכסנדר זייד מכפר גלעדי וביקש עזרה בהפריית שדה המלפפונים שליד המושב. מאז ועד היום דבורי הכוורות משמשות להפריית יבולים חקלאיים, לייצור דבש ולחיזוק המערכת האקולוגית בצפון. הדגש העיקרי מבחינת העשייה של מכוורת איילת השחר הוא הדבורים במרכז! משפחות הדבורים מטופחות ובריאות והן רועות בין ים כינרת להר חרמון בעשרות מקומות שונים שהמשותף להם - טבע פראי, מגוון של פריחות, ומינימום הפרעה לחיי הדבורים.